Sanal müzemiz 24 saat açıktır

Bir Müzeler Günü Haftasını Müze kardeşleri Olarak Kutluyoruz. İyi ki doğdun sevgili Özlem Dengiz Uğur

Bir Müzeler Günü Haftasını Müze kardeşleri Olarak Kutluyoruz. İyi ki doğdun sevgili Özlem Dengiz Uğur

 

Özlem Dengiz Uğur Blog

Tam bir yıl geçmiş ve bu bir yılı geçirdiğimiz zamanı en keyifli şekilde kendi özel Blog sayfasında paylaşan sayın Özlem Dengiz Uğur 20 Mayıs 2021, Perşembe günü saat 23:45 günü Whatsapp mesajı üzerinden heyecanla bizlerle paylaştı.

Müze Kardeşliği böyle birşey olsa gerek. Bu geçen sene içerisinde kendisine ait olan bugün 21 Mayıs 2021 günü doğum günü olduğunu hatırlıyoruz. Biz de bu ay ki Blog içerisinde ilk doğum günü kutlamamızı paylaşmak istiyoruz.

Bir yazara en güzel armağanın yazdıklarına karşı okumanın, ne kadar anlamlı olduğunun bilincindeyiz. Bunca gönül verdiği müzelere ve engin deneyimini bizlerle bıkmadan usanmadan paylaşmış olduğunu hissederek, iyi ki bu ortak projede yer alma fırsatı verdin diyoruz.

Bir yıl önce yaptık diyebileceğimiz gururu veren süpriz yapmaya çalıştığımız doğum gününün üzerinden, bir yıl sonra da tekrar süpriz olmasını istediğimiz doğum gününü kutlamamıza sebep olacak bu eşsiz Blog paylaşımının için sana çok teşekkür ediyoruz sevgili BirKültür destekçimiz.

Kimseler inanmaya bilir, bunun kurgu olduğunu düşünebilirler, ancak yazında da belirttiğin gibi bizlere emek veren müzebilimde gönüllerini koyan, bu hedefte müzelerin gerçek ilham perileri olduğunu öğreten hocalarımıza artık inanmamak imkansız.

Pandemi döneminde müzeler bizlere çok iyi geldi. Bu yıl ki Icom 'un belirlediği tema şu an nasıl da anlam buldu, "Müzelerin Geleceği: İyileşme ve Yeniden Düşleme" tıpkı geçen seneki temanın eşliğinde gelen Müzeye BirBilet sergin gibi.

 

 

Sizleri bu özel müze sevdalısının 20 Mayıs 2021 günü yayınlanan "Bir Yılın Ardından 2021 Müzeler Haftası" yazısını okumaya davet ediyoruz.

21 Mayıs en güzel nice doğum günleri eşliğinde müzeleri bol bol gezebileceğin ve ardından paylaşabileceğin sağlık, neşe, huzur dolu ömürlerin olsun sevgili, "Müze Hakkında Herşey"  kurucusu ve blog yazarı Özlem Dengiz Uğur .

Bugün asıl sana süprimiz Kumbaramdaki Oyuncaklar Oyun Bahçemde Sergi salonumuzun en özel son gününden kutlamayı planlamıştık. Kısmet bir sonraki sergilerimizde. malum Pandemi yine sanal sergi ile hibrit arası durumdayız. Bir sonraki kim bilir müzeler haftası senin için nasıl süpriz doğum günlerini gerçekleştirecek.

 

Doğum Günün Kutlu Olsun Müz'e Perisi

 

 

Ali Armağan Daloğlu