Sanal müzemiz 24 saat açıktır

Radyo Kumbara

Nesne/Eser Adı: Radyo Kumbara
Koleksiyon grubu: Kumbara
Materyal Türü: Kumbara
Konu/Etiket/Tema: Kumbara, Polyester kumbaralar, Radyo, Radyo kumbaralar, Nostalji
Bağış yapan kişi ya da kurum: Ali Armağan Daloğlu
Koleksiyona geliş biçimi: Satın Alma
Boyutları (Derinlik): 5,5
Boyutları (Genişlik): 14
Boyutları (Yükseklik): 10
Nesnenin/Eserin Öyküsü: Nostaljik görünümlü radyo formunda kumbaradır. Dekor amaçlıdır. Nostalji tutkunlarının ilgisini çekmektedir. Radyolar ses frekansları ve ses dalgaları sayesinde önemli bir iletişim aracıdır. İlk radyo yayını 1907 de Berlin ile Kopenhag arası bir söz iletiminde yapıldı. 1910 da A.B.D.de bir müzik iletimi, 1914 de Belçika'da bir konser iletimi gibi cesaret verici olmayan birkaç deneme sonrası 1920 şubatında Büyük Britanya 'da başladı. Ülkemizde ilk radyo yayını takvimler 6 Mayıs 1927'yi gösterdiğinde başlamıştı. Ankara'da ilk yayınsa Kasım 1927'de yapıldı. Radyonun Anadolu'ya yayılması 1940 ve 1950 yıllarında olmuştu. 1970'li yıllardaysa Türkiye'nin tamamında dinlenmeye başlamıştı.
Popüler radyolar iki tür modülasyonu almak üzere dizayn edilmişlerdir: AM (Genlik Modülasyonu) ve FM (Frekans modülasyonu)

Kütüphane/Müze Adı: Müze Kumbaram
Yapıldığı malzeme: Polyester
Fiziksel durumu: Sağlam (Orijinal)
Üretildiği Yer: Türkiye
Genel Not: Radyo formunda kumbaradır. Dikdörtgen şeklindedir. Üstü ve altı tamamen kahverengidir. Arka tarafı komple siyah renklidir. Arkasında köşelerinin hemen ucunda dört adet vida bulunmaktadır. Ön yüzündeki sol tarafta kare şeklinde hoparlör formu bulunur. Hoparlör formunun zemini gümüş renginde olup, sağ tarafındaki açma kapama düğmesi formunun bulunduğu zemin kirli beyaz rengindedir. Açma kapama düğmesi formu yuvarlak şekilli olup dıştan içe doğru altın sarısı, gümüş, koyu kahve ve en ortası altın sarısı rengindedir. Açma kapama düğmesi formunun altında yuvarlak belli aralıklarla dört düğme formu vardır. Bu formun bulunduğu zemin somon renklidir. Düğmelerin soldan 3 tanesi altın sarısı renkli olup en sağdaki gümüş renktedir. Turuncu ve gümüş renk tonları da vardır. Para atma yeri hoparlör formunun bulunduğu sol üst kısmındadır. Para boşaltma yeri en altının ortasında bulunur. Tapası siyah renklidir.
Sanal - Fiziksel Nesne: Sanal
Ülkesi: Turkey