Sanal müzemiz 24 saat açıktır

Mona Lisa

Nesne/Eser Adı: Mona Lisa
Koleksiyon grubu: Tablo
Materyal Türü: Tablo, portre
Konu/Etiket/Tema: Portre Resimler, tablo
Bağış yapan kişi ya da kurum: Erol Can Oktay
Koleksiyona geliş biçimi: Bağış
Boyutları (Derinlik): 2
Boyutları (Genişlik): 44
Boyutları (Yükseklik): 54
Nesnenin/Eserin Öyküsü: Erol Can Oktay, sanatçıları kendi gördüğü biçimde ve renk tonlarında çizmiştir. Gördüklerimiz sanatçıların yansımalarıdır aslında. Oldukları gibi değil de hayal edildikleri gibi... Erol Can Oktay'ın yorumlamalarıyla ortaya çıkan resimlerde, sanatçıların kim olduğuna bir de siz tahmin yürütün bakalım...
Eseri Üretenin Adı: Erol Can Oktay
Nesnenin/Eserin dili: Türkçe
Kütüphane/Müze Adı: Müze Kumbaram
Yapıldığı/Üretildiği Şehir/Ülke: Ankara/ Türkiye
Yapıldığı malzeme: Resim kağıdı üzerine yapılan çalışma ahşap-cam bir tabloda sergilenmektedir.
Fiziksel durumu: Sağlam (Orijinal)
Üretildiği Yer: Türkiye
Genel Not: 20 Temmuz 2000 tarihinde doğan Erol Can Oktay Modern Ankara Çınar Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünden mezun olup, şu anda Başkent Üniversitesinde öğrenim görmektedir. Erol Can Oktay: "Gördüklerimi gönlümün çektiği gibi çiziyorum. Bazen bir tanıdığı resmediyorum, bazen de hiç bilmediğim birilerini."
Sanal - Fiziksel Nesne: Sanal
Ülkesi: Turkey

Mona Lisa (La Gioconda veya La Joconde olarak da bilinir), İtalya‘nın Floransa şehrindeki Rönesans sırasında Leonardo da Vinci tarafından kavak bir pano üzerine Sfumato tekniği ile resmedilmiş 16. yüzyıl yağlı boya portresidir. Resim hâlen Paris‘teki Louvre Müzesi‘nde Francesco del Giocondo’nun karısı, Lisa Gherardini Portresi başlığı altında sergilenmektedir. Tabloda oturmuş bir kadın resmedilmiştir, kadının yüzünün kime ait olduğu hala gizemini korumaktadır. Yüz ifadesindeki belirsizlik, kompozisyonundaki anıtsallık, atmosferdeki ilginçlikler, tablo hakkındaki çalışmaları devam ettirmektedir. Bu tablo, geniş ölçüde tanındı; karikatürleri yapıldı, araştırıldı ve Louvre Müzesi’nin en önemli eserlerinden olarak düşünüldü.