Sanal müzemiz 24 saat açıktır

Türk Ekonomi Bankası Kurbağa Kumbara

Nesne/Eser Adı: Türk Ekonomi Bankası Kurbağa Kumbara
Koleksiyon grubu: Kumbaralar
Materyal Türü: Plastik
Konu/Etiket/Tema: usam sokağı, Kermit, Türk Ekonomi Bankası, TEB, Türkiye Ekonomi Bankası, Kurbağalar, Plastik kumbaralar, Kumbaralar, Muppet Show
Bağış yapan kişi ya da kurum: Ali Armağan Daloğlu
Koleksiyona geliş biçimi: Satın Alma
Boyutları (Derinlik): 6,50
Boyutları (Genişlik): 10,20
Boyutları (Yükseklik): 13,50
Nesnenin/Eserin Öyküsü: Kurbağa Kermit, bir Muppet kuklası. Yaratıcısı Jim Henson tarafından ilk kez 1955 yılında sunuldu. Bu Henson'un en bilinen ve meşhur kukla karakteridir. 1990 yılındaki ölümüne dek Kermit'e Jim Henson hayat verdi, daha sonra bu görevi Steve Whitmire devraldı.
Kermit ilk olarak 1955 yılında beş dakikalık bir kukla programı olarak Sam and Friends adlı dizide gösterildi. Kermit'in prototipi, Henson'ın annesinin eski bir paltosundan üretildi, göz olarak da iki adet pinpon topu kullanıldı. Onun bir kurbağa kuklası olarak ilk nitelendirilmesi ise Hey Cinderella adlı filmle beraber 1969 yılında olmuştur. 1969 yılında Susam Sokağı programında yer alarak geniş kitlelerce bilinir hale gelmiştir. Yer aldığı The Muppet Show dahil olmak üzere bazı dizi ve filmlerde çeşitli şarkılar da söyledi ve popüler hale geldi.
1979 yılında ABD televizyonlarının meşhur şovu Johnny Carson 'a konuk sanatçı olarak katıldı.
Kermit, Muppet Show karakterlerinin Walt Disney şirketine satışına dek The Jim Henson Company'nin maskotu olarak kaldı.
Eseri Üretenin Adı: Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Nesnenin/Eserin dili: İngilizce
Kütüphane/Müze Adı: Müze Kumbaram
Yayıncı Adı: Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Yapıldığı Dönem: 21.yy
Yapıldığı/Üretildiği Şehir/Ülke: Çin
Yapıldığı malzeme: Plastik
Fiziksel durumu: Sağlam (Orijinal)
Genel Not: Türk Ekonomi Bankası tarafından ürettirilmiş olan kumbara, "The Muppet Show" isimli televizyon showunda yer alan kuklalardan Kurbağa Kermit adıyla bilinen karakterin formundadır. Kumbaranın bütünü; kurbağanın sadece belden yukarısını yansıtmaktadır. İki kolunu önde bağlamış pozisyondadır. Sert plastikten üretilmiş olan yeşil kurbağanın gözleri beyaz ve siyah renklerle boyanmış olup, açık olan ağzının içi pembedir. Göğsünde 10x50mm ebatlarında dikdörtgen şeklinde kabartma bir çerçeve yer almakta, içine yapıştırılan beyaz etikette "Kumbaranın sahibi" yazmaktadır. Boynunda gövdeden daha açık tonda yeşil renkte, onbir dilimden oluşan aksesuarı vardır. Para atma yeri kurbağanın boynunun arka kısmında 4x27mm ölçüsündedir. Para boşaltma yeri alt yüzeyde olup, 38mm çapındaki dairesel siyah plastik kapak sağ-sol yönlerde çevrilerek açılmaktadır. Altında ingilizce olarak Turk Ekonomi Bankasi A.S Vogue International Ltd. OX10 7LN U.K. EN71 ve KERMITMBX Made in China ©Disney yazıları kabartma olarak yer almaktadır.
Sanal - Fiziksel Nesne: Sanal
Kategori sınıfı: Kumbaralar
Rengi: Yeşil, Beyaz, Kırmızı, Siyah
Ülkesi: China
Ülkesi: Çin
Dili: İngilizce