Sanal müzemiz 24 saat açıktır

Türk Ekonomi Bankası Gülen Yıldız Kumbara

Nesne/Eser Adı: Türk Ekonomi Bankası Gülen Yıldız Kumbara
Koleksiyon grubu: Kumbaralar
Materyal Türü: Kumbaralar
Konu/Etiket/Tema: Kumbaralar, Plastik Kumbaralar, Kurum Kumbaraları, Banka Kumbaraları, Çocuk Kumbaralar, Plastik Kumbaralar
Bağış yapan kişi ya da kurum: Ali Armağan Daloğlu
Koleksiyona geliş biçimi: Satın Alma
Boyutları (Derinlik): 4,70
Boyutları (Genişlik): 11,90
Boyutları (Yükseklik): 10,60
Nesnenin/Eserin Öyküsü: Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye'de faaliyet gösteren İstanbul merkezli özel mevduat bankasıdır. 1927 yılında Kocaeli Halk Bankası T.A.Ş. unvanıyla kurulup 1982 yılına kadar bu isimle faaliyet göstermiştir. Bu tarihten itibaren yurt çapında faaliyet göstermeye başlayan bankanın genel müdürlüğü İstanbul’a taşınmış, unvanı da Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB) olarak değişmiştir. Banka, 2005 yılında Euro bölgesinin ve dünyanın önde gelen bankalarından biri olan BNP Paribas ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamıştır. Bankacılık ve finans piyasasındaki faaliyetlerine aktif olarak devam etmektedir. 2010'lu yıllarda banka kurumlarının çıkarttığı kumbara kampanyalarına katılmak ve çocukları tasarrufa yönlendirmek için kurum adına çıkarttığı kumbaradır.
Eseri Üretenin Adı: Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Nesnenin/Eserin dili: Türkçe
Kütüphane/Müze Adı: Müze Kumbaram
Yayıncı Adı: Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Yapıldığı Dönem: 2010'lar
Yapıldığı malzeme: Plastik
Fiziksel durumu: Sağlam (Orijinal)
Üretildiği Yer: Türkiye
Genel Not: Türk Ekonomi Bankası tarafından üretilmiş, sarı renk ağırlık, plastik malzemeden hazırlanmış yıldız şeklinde kumbaradır. Kumbaranın ön yüzünde iki gözü ve gülen bir şekilde betimlenmiş yüz formatı bulunmaktadır. Ön yüzün sağ üst köşesinde bir çilek yapıştırması bulunmaktadır. Kumbaranın arka yüzünde üst kısmında beyaz ve sarı renk ile TEB Çocuk yazısı hemen altında TEB bankasına ait bir barkod Hayalini Buraya Yapıştır yazısı ve kumbaranın alt kısmında da www.tebcocuk.com yazısı bulunmaktadır. Arka yüzde ayrıca 88 yazılı müzayede etiketi bulunmaktadır. Para etme deliği kumbaranın üst kısmında yer almaktadır, para boşaltma işlemi ise kumbaranın alt kısmında siyah bir plastik kilitli bir kapağın anahtar ile açılmasıyla gerçekleştirilmektedir. Kumbaranın anahtarı bulunmamaktadır. Para boşaltma kapağının üstünde müzayede numarası olan 88 yazılı bir etiket bulunmaktadır.
Sanal - Fiziksel Nesne: Sanal
Kategori sınıfı: Banka Kumbaraları
Rengi: Sarı, Beyaz, Yeşil, Siyah
Ülkesi: Turkey
Ülkesi: Türkiye
Dili: Türkçe